Кошаркарките заминаа за Романија

Кошаркарките до 16 години заминаа за Клуж- Напока, Романија на пријателскоит турнир Балканијада или познат како „Balkan Next Star“ кој ќе започне на 12. декември, а ќе трае до 16. декември. На овој турнир покрај Македонија и домакинот Романија, ќе учествуваат и екипите на Бугарија и Унгарија.

Неколку дена по завршувањето на овој турнир, и селекцијата до 18 години ќе замине за Букурешт, Романија. Каде од 19-21. декември ќе се натпреваруваат заедно со селекциите од Турција, Бугарија и домакинот Романија.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s