Познати групите за ЕП 2019 во кошарка

Од 27 јуни до 7 јули ќе се одржи женското Европско првенство во кошарка, каде ќе учествуваат вкупно 16 репрезентации поделени во четири групи.

Домакини на ова првенство ќе бидат Латвија и Србија, а ждребот кој се одржа денеска се случи во Србија.

Еве како изгледаат групите

Група А

 1. Украина
 2. Велика Британија
 3. Латвија
 4. Шпанија

Група Б

 1. Шведска
 2. Франција
 3. Чешка
 4. Црна Гора

Група Ц

 1. Унгарија
 2. Турција
 3. Италија
 4. Словенија

Група Д

 1. Белорусија
 2. Русија
 3. Белгија
 4. Србија

На ждребот беа промовирани и маскотите Пик и Рол (Pick and Roll)

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s