Перо Антиќ со планови и за женската кошарка

Денеска во прес центарот на СЦ „Борис Трајковски“ еден од кандидатите за претседателската функција на кошаркарсаката федерација на Македонија, Перо Антиќ, ја претстави својата програма.

Поканата на Антиќ до поддржувачите

Во програмата Антиќ не ја изостави и женската кошарка.

„ Сакаме и финансиски стимул во женската кошарка. Ќе бараме од секој сектор да се даде поголем епитет за развој на женската кошарка, затоа што знаеме на кој стадиум ни е сега, а со инвестиција во женската кошарка, ќе имаме поголем напредок уште од стартот.“

Во тимот на Перо Антиќ се вклучени и Тодор Гечевски како и Владимир Георгиевски.

Женски Спорт им посакува среќа во предизборниот период и се надеваме дека во својот тим ќе вкучат и жени кои ќе бидат на раководни, одлучувачки поциции.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s